Protected by Copyscape Online Infringement Checker

Un dinozaur mumificat se află la muzeul din Dakota


Paleontologii de la Muzeul de Stat din Dakota de Nord lucrează de aproape doi ani la relevarea unui dinozaur mumificat şi îngropat în rocă. Folosind instrumente de tăiere şi dăltuire similare celor dentare, cei patru cercetători au îndepărtat până acum aproximativ 450 kg de rocă. Blocul iniţial avea 4 tone şi fusese găsit cu peste un deceniu în urmă în aceaşi regiune.
Dinozaurul are o lungime de aproape 8 metri şi ar fi cântărit cam 6 tone. Paleontologii afirmă că este vorba de o specie de Edmontosaurus, un dinozaur cu cioc de raţă, care a trăit acum 65 milioane de ani. Viteza lui de alergare era de aproape 50 km pe oră, cu puţin mai mare decât a unui Tiranosaurus Rex.
Experţii cred că modelul poate avea foarte bine conservate pielea, ligamentele, tendoanele, precum şi unele organe interne. Coada şi unul din membre au fost complet extrase şi sunt expuse în cadrul Muzeului.
Cu toate că pe zi nu este îndepărtată decât o zonă puţin mai mare ca o monedă şi având câţiva milimetri grosime, cercetătorii speră ca anul viitor să poată afişa întregul exponat la Muzeul din Dakota.
Puteţi citi mai multe pe Discovery News.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu